اندازهگیری نوسانات قیمت گوشت مرغ و نهادههای آن |
کد مقاله : 1235-13CIAES (R1) |
نویسندگان |
مریم امینی *، آرش افتخاری دانشگاه تهران |
چکیده مقاله |
تولید محصولات کشاورزی با ریسکهای گوناگون روبهروست که یکی از مهمترین آنها ریسک قیمت میباشد. مدیریت این ریسک میتواند ضمن ایجاد درآمد مطمئنتر برای کشاورزان، به پایداری تولید و امنیت غذایی در کشور کمک کند. هدف این پژوهش اندازهگیری ریسک قیمت گوشت مرغ، ذرت، کنجاله سویا و پودر ماهی با استفاده از دادههای سری زمانی 1398-1381 است. نتایج نشان داد که گوشت مرغ نسبت به نهادهها از نوسان کمتری برخوردار است و از بین سه نهاده، پودر ماهی بیشترین نوسان قیمت را دارد. براساس نتایج روش بلک-اسکولز-مرتون ریسک قیمت را با کمترین مقدار اندازهگیری میکند و روش ARIMA مقدار ریسک قیمت را بیشتر از روشهای دیگر از لحاظ عددی اندازه میگیرد. با توجه به نتایج روش ARIMA گوشت مرغ با 128/1141 ریال انحراف از میانگین، دارای کمترین مقدار نوسانهای قیمتی بوده و نهاده پودر ماهی دارای بیشترین مقدار نوسانهای قیمتی بوده است. با توجه به نتایج توصیه میشود ابزارهای نوین بورس محصولات کشاورزی مانند بازار آتی که در بسیاری از کشورها برای مدیریت ریسک قیمت از آن استفاده میشود، مورد توجه بیشتر برنامهریزان بخش کشاورزی قرار گیرد. |
کلیدواژه ها |
ریسک قیمت، گوشت مرغ، نهادههای تولید |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |