بررسی سهم نسبی هزینه های مواد غذایی در جیره های غذایی واحدهای صنعتی شیری در استان فارس
کد مقاله : 1041-13CIAES (R1)
نویسندگان
حمید محمدی *1، حسین نوروزی2
1دانشگاه زابل گروه اقتصاد کشاورزی
2دانش آموخته دکتری دانشگاه تهران
چکیده مقاله
هدف از این مطالعه بررسی سهم هزینه‌های مواد غذایی در جیره غذایی همچنین محاسبه کشش‌های جانشینی بین آنها برای گاوداری‌های شیری صنعتی در استان فارس بود. به منظور محاسبه سهم هزینه‌های خوراکی از داده‌های آماری از گاوداری‌های صنعتی سراسر استان فارس در سال‌های 1400-1401 استفاده گردید. در این مطالعه از روش حداقل مربعات معمولی به منظور برآورد سهم هزینه‌ها استفاده شد. نتایج نشان داد که سهم هزینه یونجه در مواد غذایی جیره بالا و سهم هزینه کنجاله سویا پایین، همچنین بیشترین حساسیت مربوط به تغییر در قیمت کنجاله سویا می‌باشد و کمترین حساسیت مربوط به تغییرات قیمت یونجه است. همچنین نتایج نشان داد که بین اکثر مواد غذایی موررد استفاده در جیره، رابطه مکملی وجود دارد.
نتایج نشان داد که سهم هزینه یونجه در مواد غذایی جیره بالا و سهم هزینه کنجاله سویا پایین، همچنین بیشترین حساسیت مربوط به تغییر در قیمت کنجاله سویا می‌باشد و کمترین حساسیت مربوط به تغییرات قیمت یونجه است. همچنین نتایج نشان داد که بین اکثر مواد غذایی موررد استفاده در جیره، رابطه مکملی وجود دارد.
کلیدواژه ها
تابع هزینه ترانسلوگ، کشش جانشینی مورشیما، قیمت و گاوداری شیری
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر