چالشهای زنجیره ارزش آلو در شهرستان طرقبه شاندیز |
کد مقاله : 1101-13CIAES (R1) |
نویسندگان |
سمیرا تخته بر فریمانی *1، علیرضا کرباسی2، حسین محمدی3، مرجان طاهری صفار4 1دانشجو 2استاد دانشگاه فردوسی مشهد 3استاد و مدیر گروه دانشکده اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد 4دانشگاه تهران |
چکیده مقاله |
چالشهای زنجیره ارزش آلو در شهرستان طرقبه شاندیز چکیده بخش کشاورزی به دلیل تأمین غذای مورد نیاز جامعه یکی از مهمترین حوزههای اقتصادی کشور محسوب میشود زیرا که هم در ارزش افزوده و هم اشتغال از سهم بالایی برخوردار است. امروزه رقابت جهانی، تغییر بازار و فناوریهای جدید با ایجاد زنجیرههای ارزش منجر به ارزشافزایی در محصولات تولیدی شدهاست. ارتقا ظرفیتها در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی منجر به بهرهوری و عملکرد بهتر میشود که این خود مستلزم دانش و نوآوریهای بهروز است. هدف از ایجاد زنجیرههای ارزش کاهش هزینههای عملیاتی و آشکار کردن فرصتهای نهفته در کسبوکار است. به عقیده بسیاری از اقتصاددانان کشاورزی، نظام بازار و زنجیره ارزش محصولات کشاورزی در ایران ناکارآمد است. برای حل این ناکارآمدی، توجه به توسعه روستایی از طریق بهبود زنجیرههای ارزش محصولات کشاورزی الزامی میباشد. با ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻫﻤﯿﺖ زنجیره ارزش، ﺑﺮرﺳﯽ ﭼﺎﻟﺶﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد در ﻣﺴﯿﺮ ﺗﻮﻟﯿﺪ و ﺗﻮزﯾﻊ ﻣﺤﺼﻮﻻت ﮐﺸﺎورزی ، ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و ﺑﺮرﺳﯽ زﻧﺠﯿﺮه ارزش ﻣﺤﺼﻮﻻت ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺎ ﻣﺸﺨﺺ ﺷﺪن ﻧﻘﺎط ﻗﻮت و ﺿﻌﻒ زﻧﺠﯿﺮه ارزش ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ، ﺳﯿﺎﺳﺖﮔﺬاران و فعالان اﯾﻦ ﺣﻮزه ﻗﺎدر ﺧﻮاﻫﻨﺪ ﺑﻮد وﺿﻌﯿﺖ زﻧﺠﯿﺮه را ﺑﻬﺒﻮد دهند. در این تحقیق با هدف تحلیل زنجیره ارزش آلو در شهرستان به بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید موجود در زنجیره با استفاده از روش SWOT اقدام نموده است، از اینرو پس از بررسیهای میدانی و مطالعات اسناد مرتبط به طراحی و تکمیل پرسشنامه توسط متخصصان، زنجیره ارزش آلو و استراتژی مناسب آن مشخص و در نهایت برای بهبود آن راهکارهایی ارائه شدهاست.مهمترین راهکارها، استفاده حداکثری از ظرفیت صنایع تبدیلی و فرآوری و استفاده از تکنولوژی برای افزایش تولیدات و ارزش افزوده بیشتر میباشد. |
کلیدواژه ها |
زنجیره ارزش- آلو – شهرستان طرقبه شاندیز- روش SWOT |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |