عوامل مؤثر بر تمایل به پرداخت نرخ افزوده مصرف کنندگان برای گوشت مرغ سبز در شهر تبریز |
کد مقاله : 1125-13CIAES (R1) |
نویسندگان |
باب الله حیاتی *1، الناز تورچی2، اسماعیل پیش بهار2، حسین جانمحمدی2، مریم حق جو2 1دانشگاه تبریز-دانشکده کشاورزی-گروه آموزشی اقتصاد کشاورزی 2دانشگاه تبریز |
چکیده مقاله |
دادهها و اطلاعات مورد نیاز از طریق پیمایشهای میدانی، با طراحی و تکمیل پرسشنامه به روش نمونهگیری تصادفی طبقهبندی شده از 260 پاسخگو از فروشگاههای محصولات غذایی مناطق دهگانه شهر تبریز در استان آذربایجانشرقی جمع آوری شدهاست. بهمنظور شناسایی عوامل مؤثر بر تمایل به پرداخت مصرفکنندگان از روش ارزشگذاری مشروط و برآورد مدل لاجیت ترتیبی تعمیمیافته، جهت بررسی احتمال قرار گرفتن هر خانوار در 6 سطح تمایل به پرداخت، بهره گرفته شده است. بررسی ضرایب این الگو نشان میدهد که افزایش شاخص سلامتی، شاخص تمایلات حفظ محیطزیست، شاخص آگاهی از محصولات سالم، سطح تحصیلات، درآمد، تعداد خانمهای خانواده و وجود سالمند در خانواده و میزان اطلاع از مزایای مرغ سبز احتمال قرار گرفتن خانوارها را در سطوح بالای تمایل به پرداخت افزایش میدهد. همچنین با وجود تاهل پاسخگو و وجود کودک در خانواده احتمال قرارگیری در سطوح بالای تمایل به پرداخت، افزایش مییابد. با توجه به نتایج مطالعه، قیمت بالا و عدم دسترسی آسان از عمده مشکلات مصرف این محصولات میباشد که توصیه میشود با برقراری تضمینی عملکرد برای تولیدکنندگان این محصولات و عرضهی آن در اکثر فروشگاهها قدمی مؤثر در راستای افزایش محصولات سالم برداشته شود. |
کلیدواژه ها |
ارزش گذاری مشروط، تمایل به پرداخت، مرغ سبز، مدل لاجیت ترتیبی تعمیم یافته، نرخ افزوده، شهر تبریز. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |