نقش دلالان در زنجیره تأمین گوشت گوسفند و تأثیرات اقتصادی آن بر دامداران
کد مقاله : 1186-13CIAES (R1)
نویسندگان
حامد قادرزاده *1، منا احمدیان2
1هیات علمی
2دانش آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان
چکیده مقاله
دلالان از نقش‌های اصلی در بازاریابی و وضعیت اقتصادی بازار به شمار می‌روند و در تشخیص میزان کیفی و کمی محصولات کشاورزی و دامپروری مهارت دارند. نقش اساسی و تعیین‌کننده‌ای در ایجاد حباب قیمت فروش محصولات دامی ایفا می‌کنند. این مقاله به بررسی نقش دلالان در زنجیره تأمین گوشت گوسفند و تأثیر آن‌ها بر سود و هزینه دامدار با استفاده از روش پویایی سیستم می‌پردازد. نتایج نشان می‌دهد که فعالیت‌های دلالان به‌طور مستقیم بر افزایش هزینه‌های تولید و کاهش سود دامداران تأثیر می‌گذارد و این اثرات از طریق چندین حلقه علت و معلولی تقویت می‌شوند. این حلقه‌ها شامل تأثیر قیمت خرید دام بر سود دامدار اثر هزینه‌های دلالان بر قیمت نهایی گوشت، اثر رقابت دلالان بر قیمت گوسفند، اثر تولید گوشت گوسفند بر سود دلالان و اثر قیمت نهایی گوشت بر تقاضای بازار هستند. یافته‌ها نشان‌دهنده ضرورت اصلاح مکانیزم‌های توزیع و کاهش نقش دلالان به منظور بهبود وضعیت اقتصادی دامداران و کنترل قیمت نهایی گوشت گوسفند می‌باشد. و برای بهبود وضعیت و شرایط اقتصادی دامداران، لازم است که مدیریت بهتری در زنجیره تأمین و کنترل هزینه‌های دلالان و توزیع انجام شود.
کلیدواژه ها
پویایی سیستم، دامداران، دلالان، زنجیره تامین، گوشت گوسفند
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر