بررسی اثرات تنش گرمایی و تراکم پرورش بر شاخص‌های اقتصادی تولید در جوجه‌های گوشتی سویه آرین
کد مقاله : 1212-13CIAES (R1)
نویسندگان
امیر نوری *، علی اصغر رسولزاده، مجید علیایی، روح الله کیانفر، حسین جانمحمدی
دانشگاه تبریز
چکیده مقاله
در این تحقیق شاخص‌های اقتصادی تولید از قبیل هزینه خوراک مصرفی، بازده لاشه، هزینه خوراک مصرفی برای تولید یک کیلوگرم لاشه قابل مصرف، هزینه خوراک با قیمت جوجه به ازای هر کیلوگرم لاشه، متوسط وزن نهایی بدن و درآمد ناخالص در شرایط تنش گرمایی و تراکم‌های پرورش متفاوت در جوجه‌های گوشتی سویه آرین مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور 720 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 6 تکرار و به صورت فاکتوریل 2×3 استفاده شد که در آن سه سطح تراکم (12، 14 و 16 قطعه پرنده در هر متر مربع) و در دو دمای متفاوت (دمای نرمال و تنش گرمایی) از روز 22 تا روز 42 پرورش اعمال شد. نتایج این مطالعه نشان داد که دمای پرورش به غیر از بازده لاشه، بر تمام شاخص‌های اقتصادی تولید تأثیر معنی‌دار داشته و تراکم پرورش و هم چنین اثر متقابل دمای پرورش و تراکم پرورش بر هیچکدام از صفات مورد مطالعه تأثیر معنی‌داری نداشته است. هر چند که در این مطالعه هزینه مربوط به پرندگان پرورش یافته در تنش گرمایی نسبت به پرندگان پرورش یافته در دمای نرمال کمتر است، اما این به دلیل مصرف خوراک کمتر پرندگان تحت تنش گرمایی بوده و در مقایسه با هزینه خوراک به ازای هر کیلو‌گرم لاشه و سایر صفات، مشاهده می‌شود که پرندگان پرورش یافته در دمای نرمال کارآیی بهتری را دارند. بنابراین می‌توان با پرورش جوجه‌های گوشتی در دمای نرمال سود اقتصادی بیشتری را بدست آورد.
کلیدواژه ها
شاخص‌های اقتصادی، جوجه گوشتی، آرین، تنش گرمایی، تراکم پرورش
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر