الگوسازی زنجیرة تأمین ماهی قزلآلای پرورشی سالم در شهر تهران |
کد مقاله : 1242-13CIAES (R1) |
نویسندگان |
مجید محمدی *1، سعید یزدانی2، حامد رفیعی3، وحیده انصاری3 1فارغ التحصیل دانشگاه تهران 2استاد دانشگاه تهران 3دانشگاه تهران |
چکیده مقاله |
فرآوردههای دریایی و ماهی یکی از انواع غذاهای سالمی است که متأسفانه مصرف آن در جامعه ایرانی کمتر از میزان قابلانتظار است. یکی از دلایل اصلی این فقدان، ترس از ناسالم بودم انواع ماهی سالم در ایران است. لذا مطالعه حاضر در نظر دارد زنجیره تأمین ماهی قزلآلای پرورشی سالم در شهر تهران را بررسی نموده و با توجه به تغییرات به وجود آمده در هزینه، درآمد، قیمت تمام شده و تقاضای این کالا در شرایطی که به صورت سالم و با استفاده حداقلی از کودها، سموم و داروهای شیمیایی پرورش یابد، زنجیره تأمین ماهی سالم را شبیهسازی نماید. در همین راستا با استفاده از نظر 45 تولیدکننده، ۳ عمدهفروش، ۲۷ خردهفروش و در نهایت 598 مصرفکننده و الگوی برنامه ریزی ریاضی با هدف حداکثرسازی سود، زنجیره تأمین ماهی قزلآلای پرورشی سالم در شهر تهران در 10 سناریو شبیهسازی شد. سهم بهینه فروش ماهی سالم از تولیدکننده به عمدهفروش 44 درصد، به مصرفکننده 33 و به خردهفروش 23 درصد خواهد بود. مقدار تابع هدف که سود زنجیره از نگاه تولیدکننده بوده برابر با 16238میلیون ریال بدست آمده است که از این مقدار، 27791 میلیون ریال مربوط به هزینهها و 15349میلیون ریال مربوط به درآمدهای حاصل از فروش محصولات به مصرفکنندهها، 18360 میلیون ریال مربوط به درآمدهای حاصل از فروش محصولات به عمدهفروشان و 10319 میلیون ریال مربوط به درآمدهای مربوط به فروش محصولات به خردهفروشان است. به تولیدکنندگان بخش شیلات و پرورش ماهی پیشنهاد میگردد با توجه به سودآوری بیشتر ماهی سالم نسبت به ماهی معمولی، پرورش این ماهی را نیز در دستور کار قرار دهند. |
کلیدواژه ها |
زنجیره تأمین، ماهی سالم، برنامهریزی ریاضی، تهران |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |