مطالعه عامل های موثر بر ضایعات مواد غذایی در خانوارهای شهر ارومیه
کد مقاله : 1286-13CIAES (R1)
نویسندگان
پریا نعمتی1، محمد خداوردیزاده *2، صدیقه هاشمی بناب3
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه ارومیه
2هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه ارومیه
3ارومیه- دانشگاه ارومیه- گروه اقتصاد کشاورزی.
چکیده مقاله
میوه و سبزی یکی از گروه های مختلف مواد غذایی می باشد که دارای ضایعات بالایی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر بر ضایعات میوه و سبزی خانوارهای شهر ارومیه با استفاده از مدل لاجیت می باشد. داده ها و اطلاعات مورد نیاز این مطالعه با استفاده از تکمیل پرسشنامه از 200 خانوار شهر ارومیه به صورت چهره به چهره به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای جمع آوری شد. بررسی ها نشان داد که 56 درصد افراد مورد بررسی بیان کرده اند که در طول یک هفته گذشته ضایعات میوه و سبزی داشته اند. نتایج نشان داد که متغیرهای اندازه خانوار، درآمد، وجود کودک در خانواده و شاغل بودن مادر خانواده اثر مثبت بر ضایعات میوه و سبزی خانوارها دارند. متغیرهای تعداد خرید در طول یک ماه، انجام فرآوری میوه و سبزی، بررسی میزان موجودی مواد غذایی قبل از خرید، خرید از خرده فروشی، اگاهی از گرم شدن کره زمین با دفن ضایعات مواد غذایی، سن و آگاهی از نحوه ذخیره مواد غذایی اثر منفی بر ضایعات میوه و سبزی خانوارها دارند. پیشنهاد می گردد که جهت کاهش ضایعات میوه و سبزی در خانواده ها، خرید متناسب با نیاز خانواده انجام شود.
کلیدواژه ها
ارومیه، لاجیت، میوه و سبزی، ضایعات غذایی، خرید
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر